COM PREVENIR LES BOLES DE PÈL?

Els gats són uns animals molt nets, un gat en poques ocasions fan olor i és necessari banyar-los.

Això és degut a què els gats es netegen a ells mateixos bona part del dia (es poden passar fins i tot el 30% de les seves hores de vigilia netejant-se!), i mantenen el pèl i la pell nets i sans, a costa d’ingerir una gran quantitat de pèl.

Especialment les races de pèl llarg (com el persa, l’angora, el ragdoll, el maine coon…) i a les èpoques de muda del pelatge, la situació es pot agreujar, donant lloc a vòmits de pèl recorrents, o fins i tot a retencions fecals o obstruccions intestinals, o a infeccions de la pell pels nusos, ja que permeten una menor respiració de la pell.

Què puc fer per a evitar aquests problemes?

•El primer seria un raspatllat diari del nostre animal per a eliminar el pèl mort i desfer els nusos. Aquest fet, apart, ens serveix per a detectar altres problemes com nòduls, paràsits, o ferides a la nostra mascota.

Lo ideal és fer-ho cada dia a la mateixa hora, i associar-ho a un moment de tranquil.litat tant pel propietari com per l’animal. No només enfortirà el vincle entre propietari i animal, sinó que ens ajudarà a tenir una major detecció de potencials problemes.

 

 

 

Amb aquest objeciu, hi ha diversos tipus de raspall, des de manoples fins a raspalls de pues -sempre amb protecció a la punta per a no fer-los mal- que ens ajuden a eliminar el pèl mort ed l’animal.

 

 

*Hi ha raspalls especials que disminueixen la quantitat de pèl en el 

submantell de l’animal, i que són molt interessants en animals de pèl 

llarg o espès, o en èpoques de muda. Aquests raspalls són per a fer-los servir SETMANALMENT, i permeten buidar el pèl en excés d’una forma més efectiva, però no eximeix de l’ús dels raspalls més suaus diàriament.

 

•Un altre cosa que podem fer per a ajudar al nostre gat amb les boles de pèl és augmentar l’aport de fibra de la dieta per a mobilitzar els pèls a través de l’intestí d’una forma més eficaç. Hi ha vàries formes d’aconseguir-ho:

                *SUPLEMENTS DE FIBRA.

                *MALTA. És com una melassa per a gats amb un major quantitat de fibra, i altament palatable. No convé abusar-ne donat a que tenen també un alt aport calòric i ens fa augmentar l’índex d’obesitat.

                *SNACKS HAIRBALL. No ens enganyem, la majoria de “chuches” que hi ha al mercat per a les boles de pèl són bàsicament això: “chuches”. Que apart puguin ajudar lleugerament en el tema que ens ocupa, sí. Però poc i amb moltes calories extra que també predisposen a l’obesitat.

 

 

                *PINSOS HAIRBALL: són pinsos normals de manteniment amb una major suplementació en fibra. Per a casos d’animals de pèl llarg o en èpoques de muda important, es poden quedar una mica curts.

                *PINSOS ESPECIALS amb una gran suplementació en fibra. Alguns són pinsos utilitzats en cas d’ obesitat donat que tenen una quantitat important de fibra, i permet mobilitzar més efectivament el pèl cap a les femtes. Si el teu gat està lleugerament grassonet i és pelut, és la mesura més adequada. Si no… sempre podem ajudar-lo amb alguna suplementació calòrica extra.

 

Necessites que t’ajudem a decidir quina és la mesura més adequada per al teu gat? Contacta’ns al 93.485.30.10 i t’informarem!